10. Simpozijum o zaštiti karsta

Simpozijum o zaštiti karsta je tradicionalni naučno-stručni skup koji od 1991. godine organizuje Akademski speleološko – alpinistički klub iz Beograda. Glavni cilj ovog Simpozijuma je da okupi ljude koji se bave istraživanjem kraških područja, kao i problemima njihove zaštite.

Ove godine, Simpozijum će biti održan jubilarni, 10. put! Simpozijuma se održava 14 – 15. oktobra 2023. godine na Zlatiboru.

Deseti Simpozijum o zaštiti karsta podržali su: Opština Čajetina, Odbor za kras i speleologiju SANU, Društvo geomorfologa Srbije, Komisija za karst Srpskog geološkog društva, Geografski institut “Jovan Cvijić” SANU i Savez speleoloških organizacija Srbije (SSOS).

Teme

Teme koje će biti obrađene na Simpozijumu obuhvatiće:

  • rezultate speleoloških istraživanja,
  • geologiju i geomorfologiju karsta,
  • vode u karstu,
  • biospeleologiju,
  • probleme zaštite životne sredine u karstu,
  • istoriju istraživanja karsta.

Apstrakti

Radni deo Simpozijuma obuhvatiće prezentacije radova.

Zainteresovani za prezentaciju rezultata svojih istraživanja treba da dostave svoje radove u formi proširenih apstrakata, dužine do 4 strane, na osnovu priloženog uputstva.

Apstrakti se šalju putem formulara prijave (link niže). Ukoliko šaljete više fajlova, pošaljite ih u obliku kompresovanog direktorijuma.

Rok za slanje proširenih apstrakata je produžen do 01.10.2023.

Kotizacija

Kotizacija za učešće na Simpozijumu iznosi 4000 dinara za domaće učesnike ili 35 evra za inostrane učesnike. Članovi speleoloških društava i speleološki klubovi imaju pravo na popust i za njih kotizacija iznosi 2000 dinara. Kotizacija uključuje štampane materijale skupa, osveženje tokom pauza skupa, večeru i prigodnu majicu.

Kotizaciju za učešće na 10. Simpozijumu o zaštiti karsta moguće je uplatiti na račun Akademskog speleološko – alpinističkog kluba (broj računa: 205 – 17665 – 55 u Komercijalnoj banci), pre početka Simpozijuma, ili prilikom registracije na mestu održavanja Simpozijuma, u gotovini.

Prijavljivanje

Prijava za učešće na 10. Simpozijumu o zaštiti karsta moguća je putem sledećeg linka.

Mesto održavanja

10. Simpozijum o zaštiti karsta biće održan na Zlatiboru, u prostorijama Inovacionog biznis centra Zlatibor, koji se nalazi na adresi: Miladina Pećinara 2, Zlatibor.

Kontakt

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na email: karst@asak.rs

Program

Preliminarni program 10. Simpozijuma o zaštiti karsta dostupan je ovde.

Knjiga apstrakata

Knjiga proširenih apstrakata 10. Simpozijuma o zaštiti karsta dostupna je ovde.

Posted in simpozijum.