Miroč 9.11.2019.

Autor: Ivana Mišković

 

Drugi teren u okviru ASAKove školice speleo-opremanja gde je nekoliko neiskusnih opremača vežbalo veštinu postavljanja užeta, dogodio se ovog vikenda na Kopanoj Glavici na Miroču.
U petak uveče smo se okupili u osnovnoj školi i u subotu smo pećinarili. Obišli smo Rakin ponor (Skočka, Mićko, Natalija i Brka), Jamu na Laništu (Bane, Ivana i Mata, zatim se pridružila i Sunčana), dok je treća ekipa (Vlada i Boris), sticajem okolnosti, predala svoju tečajku u Lanište i nastavila da šparta šumom iznad Faca Šore (jer ova je jama, valjda, tako odlučila). Ponesena oprema diktirala je stil i tempo rada, kao i uvek.
Ukratko, bio je ovo jedan u nizu „poslednjih” lepih vikenda, pred kišurine i vetrušine… prava jesenja idila u još uvek udobno suvim ponorima. Mogli bismo čak da kažemo da je akcija bila totalna kulerica i laganica, na samoj ivici bezobraznog razvlačenja kroz vreme, da na kraju nisu svi opremači uspešno odradili svoje početničke vertikale i da nam, nasuprot tom finom toku stvari, Mićko nije svirao šok-buđenje svojom novom i preglasnom trubom. Sledeću vežbu u okviru školice verovatno ćemo praviti za par nedelja, opet ovde.
Posted in 2019, akcije, Ivana Mišković.